Week van het geld

Week van het geld

Kinderen die al op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, komen later minder vaak in de financiële problemen. Dat weten wij als geen ander en daarom vinden wij het erg belangrijk om ook een persoonlijke bijdrage te leveren aan voorlichting aan jongeren hoe om te gaan met geld. Al jaren geven we regelmatig op diverse scholen gastlessen en de afgelopen twee jaar doen wij dit in samenwerking met diverse (gemeentelijke) instanties tijdens de week van het geld.

Week van het geld

De Week van het geld was dit jaar van 27 tot en met 31 maart 2017 en zat vol met inspirerende en leerzame activiteiten. Met meer dan 5.500 gastlessen door het hele land en tal van activiteiten op basisscholen en middelbare scholen stond Nederland de hele week in het teken van leren omgaan met geld.

 

Cash quiz

Tijdens de gastlessen kropen wij in de huid van de quizmaster en speelden de Cash Quiz met de klas met als doel de leerlingen leren omgaan met geld. Leerlingen streden in teams tegen elkaar en kregen vragen over omgaan met geld. De leerlingen deden actief mee en waren allen zeer enthousiast.